Защитникът на Челси Тиаго Силва говори за трансферната активност на лондонския клуб през зимния прозорец. „Никога не съм виждал нещо подобно през цялата си кариера. Това показва какви са амбициите и жаждата за победа на клуба. Тази година имаме много контузени. Има много новаци в Челси и те се нуждаят от време да се подготвят и да свикнат“, заяви Силва пред сайтът на клуба.

38-годишният играч също вярва, че Челси може да завърши добре сезон 2022/23. „Знаем, че нямаме най-добрия сезон, но наистина вярвам, че можем да намерим положително в това- ако започнете зле, можете да завършите добре. Трябва да си вземем за урок тази ситуация, да се опитаме да свикнем с нея възможно най-бързо, защото почти не остава време - Шампионската лига ще се поднови скоро. Всички трябва да са готови, на една и съща вълна. Няма да сме максимално готови, но сега е важно да се опознаем и да установим химия“, добави Силва.

През зимния трансферен прозорец лондонският клуб похарчи 392,5 милиона евро. Покупката на полузащитника на Бенфика Енцо Фернандес се превърна в най-скъпата сделка в историята на английския футбол. Аржентинецът бе привлечен за 121 милиона евро.

В момента Челси е на девето място в класирането на Висшата лига с 30 точки.

Автор: Боян Денчев/БТА