Ливърпул имаше много успешен минал сезон във Висшата лига, като само точка го раздели от титлата, а бе и на финал в Шампионска лига, както и триумфи за ФА Къп и Карабао Къп. Два трофея със сигурност бяха по-добри от нито един, но отборът на Юрген Клоп пропусна най-големите национални и европейски награди,а им беше трудно, след като се сбогуваха със сенегалския нападател Садио Мане и се сблъскаха с ненавременни контузии.

"Не става въпрос само за физически неща. Това също е нещо психологическо. Бяхме толкова близо до това да спечелим всичко. Просто го докоснахме, но то изчезна. Миналия сезон имах един от най-великите сезони, които съм имал в живота си. Тази кампания не е от най-добрите, но няма значение. Това е сезон, това е предизвикателство. Мисля, че разполагаме със страхотно качество и страхотни момчета, които да се справят и ще го направим.

Ние сме в страхотна позиция за Шампионската лига и ФА Къп. Не сме на позицията, която искаме във Висшата лига, но сме там. Сега сме в нашата реалност, където трябва да вървим мач за мач. Опитът да добавим тези три точки ще ни помогне да бъдем възможно най-високо. Нашата цел е следващият мач. Не става въпрос за влизане в челната четворка или за участие в Лига Европа. Просто мислим за следващия мач", сподели Тиаго Алкантара.

Следващият мач на Ливърпул е срещу Брайтън в неделя за сблъсък от четвъртия кръг на ФА Къп.