В рубриката „Босът“ този път гостува Нийл Уорнък – сегашния мениджър на Кардиф Сити.

„Той ме накара да почувствам, че мога да постигна много в тази игра. Накара ме да се чувствам като добър футболист“, говори за него Хари Артър.

„Той е прагматичен и суров. Мисля, че той е единственият гор с тези два аспекта от личността си. Сега е същият, какъвто беше и преди 30 години, когато за пръв път го срещнах. Това е човек, който винаги намира път към елита на Англия. Манталитетът на Уорнък не са чужди на манталитета на Висшата лига. Той е ръководил на 1400 мача и повечето от тях са успешни“, споделя за него Джон Чампиън.

Мениджърската му кариера стартира още през 80-те с Нотс Каунти. Той класира отбора през 1991-92 в елита на Англия. Едва през 1995-96 година обаче опита вкуса на Висшата лига, тогава начело на Шефилд Юнайтед.

„Може би той все още се чувства онеправдан, заради обстоятелствата при отпадането тогава. След това той прекара три сезона в Кристъл Палас в Чемпиъншип, а после премина в Куинс парк Рейнджърс. През 2011-а той върна Рейнджърс в Обетованата земя.През следващия сезон обаче резултатите не бяха никак добри и КПР изпадна.

Последва нетолкова добър период в Лийдс и по-добър в Родъръм, когато успя да го спаси от изпадане от Чемпиъншип. Тогава беше забелязан от Кардиф Сити.

„Неговите умения да управлява хората, харизмата му – това е нещо специално.Той просто ти вдъхва респект. Харесвам всяка минута тук и това се дължи на него“, добавя към портрета му Шон Морисън.

„Той не е просто мениджър, той е като баща. Той говори с теб за абсолютно всичко“, казва Екуеле Манга.

„Той знае, че ние не разполагаме с най-добрите футболисти в Лигата. Но той знае как да извлече най-доброто от тези играчи, които има“, споделя Нийл Етъридж.

„Той е към своя 70-и рожден ден. Кардиф – това е осмата му промоция. Това е рекорд. Този път той може и да превземе Висшата лига“, завършва Джон Чампиън.