Тотнъм загуби ценни точки в борбата за Топ 4 в английската Висша лига. Момчетата на Маурисо Почетино бяха посечени от градския съперник Уест Хем с 0:1 на "Тотнъм Стейдиъм" в интригуващ сблъсък от 36-ия кръг на шампионата. 

Единственото попадение в срещата реализира Михаил Антонио в 67-ата минута, след страхотен пас на Марко Арнатович в наказателното поле. Той вече е и първият футболист, който успява да се разпише на новия стадион на Тотнъм срещу "шпорите" (в петия домакински мач на тима във всички надпревари).

Уест Хем

източник: Gulliver/GettyImages

Загубата за Тотнъм  идва няколко дни преди първата среща от 1/2-финалите на Шампионската лига срещу Аякс (вторник, 30 април).

Именно и поради тази причина мениджърът на домакините бе направил четири промени в сравнение с двубоя с Брайтън. От първата минута стартираха Давинсон Санчес, Ерик Дайър, Хуан Фойт и Бен Дейвис. Извън 11-те останаха Киърън Трипиър, Виктор Уанаяма, Фернандо Йоренте и Ян Вертонген.

Това е първи успех за Уест Хем като гост на Тотнъм от октомври 2013 г. (3:0).

Тотнъм - Уест Хем

източник: Gulliver/GettyImages

Домакините създадоха първата добра ситуация в 11-ата минута, когато Деле Али изведе добре Сон, който използва скоростта си и излезе зад отбраната, но Фабиански спаси.  Две минути след това Ериксен намери Али отляво, но опитът за изстрел на английския халф бе блокиран от Балбуена.

В 20-ата минута Фелипе Андерсон проби по левия фланг, влезе в наказателното поле и стреля, но топката попадна право в ръцете на Лорис. Пет минути по-късно шут на Моура от границата на наказателното поле премина на сантиметри от дясната греда на вратата зад Фабиански.

Тотнъм - Уест Хем

източник: Gulliver/GettyImages

Десетина минути преди почивката “шпорите“ пропуснаха още една възможност. Диоп опита изчистване след ниско центриране на Моура, но Сон блокира топката и след рикошета тя се озова пътя на Ериксен, който не успя да преодолее Фабиански отблизо.

Втората част започна силно за гостите. В първите минути на второто полувреме обаче удари на Фредерикс и Арнаутович не намериха целта. 

Тотнъм - Уест Хем

източник: Gulliver/GettyImages

Чуковете" поведоха  в 67-ата минута. Михаил Антонио получи пас в наказателното поле от Марко Арнаутович, пое на гърди и с премерен шут матира Уго Лорис за 1:0 в полза на своя тим.  

В 90-ата минута подаване отдясно намери Винсент Янсен на далечна греда, но ударът му с глава бе изчистен от голлинията от Балбуена, което запази крайното 0:1.

След тази загуба Тотнъм остава 3-ти със 70 точки, докато Уест Хем е 11-ти с 43 т. Зад "шпорите" са Челси (67 т.), Арсенал (66 т.) и Манчестър Юнайтед (64 т.), които определено ще искат да изместят "белите" от Топ 4.

Тотнъм - Уест Хем

източник: Gulliver/GettyImages

Тотнъм - Уест Хам 0:1

0:1 Михаил Антонио 67'

Тотнъм - Уест Хем

източник: Gulliver/GettyImages

Състави на двата отбора:

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Алдервейрелд, Санчес, Фойт, Роуз, Дайър, Али, Ериксен, Моура, Сон

Треньор: Маурисо Почетино

Уест Хам: Фабиански, Фредерикс, Балбуена, Диоп, Масуаку, Райс, Антонио, Нобъл, Снодграс, Андерсон, Арнаутович

Треньор: Мануел Пелегрини

Главен съдия: Антъни Тейлър

Стадион: "Тотнъм Стейидъм"