Борнемут потроши Челси и си разби с 4:0 в двубой от 24-ия кръг на Премиършип. Головете за успеха на "черешките" отбелязаха Джошуа Кинг на два пъти, Дейвид Брукс и Чарли Даниелс.

Началото на двубоя не предвещаваше такъв изход на мача, след като още в 7-ата минута Матео Ковачич тресна гредата на вратата на Борнемут. Домакините успяха да отвърнат с един добър удар в 35-ата минута дело на Брукс, но гол не падна, след като Кепа беше на мястото си и спаси.

В 39-ата минута Челси отвърна с удар на Аспиликуета, но така и не се стигна до попадение.  В края на полувремето Кепа спаси удар на Станислав и остави отбора си в мача.

Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

В 47-ата минута Дейвид Брукс намери отлично Джошуа Кинг в наказателното поле на съперника, който остави без шансове Кепа да спаси удара и Борнемут откри резултата. "Черешките" увеличиха преднината си, след като Брукс наказа Кепа и резултатът стана 2:0. Челси опита да намери път към вратата на съперника, но не сполучи.

В 74-ата минута Станислас намери добре Кинг, който направи резултата класически. Боруц се намери отлично в 80-ата минута при опасен удар на Аспиликуета.

В края на двубоя дойде време и за Чарли Даниелс да се разпише във вратата на разбития в този мач Челси, за да фиксира крайния резултат.

След това поражение Челси изпадна от топ 4, отстъпвайки това място на Арсенал заради по-лоша голова разлика, а Борнемут е на 10-ото място с актив от 33.