Ерик тен Хаг приветства новото попълнение Расмус Хойлунд като "истински голмайстор", след като беше представен преди победата на Манчестър Юнайтед срещу Ланс с 3:1 в събота.

Юнайтед потвърди подписването на петгодишен договор с нападателя от Аталанта за сумата 72 милиона лири.

Той става третото ново попълнение през лятото след пристигането на Мейсън Маунт от Челси и вратаря Андре Онана от Интер Милано.

„Той е истински нападател. Много директен към вратата, много добър в пресата и има физическо присъствие. Мисля, че в баланса на този отбор имахме нужда от това, заедно с Маркъс Рашфорд, друг играч, който е директен и може да вкара гол. Това е всичко в съзнанието му – той иска да вкарва голове.

Мисля, че Расмус има огромен потенциал. И сега първо зависи от него, да проучи това и ние ще го подкрепим, отборът чакаше футболист като него. Те ще го интегрират в съблекалнята и ще му помогнат“, заяви Ерик тен Хаг.

Хойлунд, който напуска Аталанта след един сезон, откакто се присъедини от Щурм Грац, каза: „Не е тайна, че съм фен на този велик клуб от малък и мечтаех да стъпя на „Олд Трафорд“ като играч на Манчестър Юнайтед. Невероятно съм развълнуван от тази възможност да превърна тази мечта в реалност и съм решен да се отплатя за вярата, която клубът показа в мен.

Все още съм на ранен етап в кариерата ми, но знам, че съм готов да направя тази крачка напред и да играя с тази група играчи от световна класа.

След като говорих с мениджъра, знаех, че тази среда ще бъде идеална за моето развитие. Радвам се на възможността да работя с един от най-добрите треньори в света“. / БТА