Старши треньорът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, коментира победата на "червените дяволи" срещу градския съперник Манчестър Сити. Нидерландският специалист остана доволен от представянето на тима си, който успя да обърне "гражданите" и да победи с 2:1. 

“Първото полувреме играхме наистина добре. Защитавахме се добре и имахме добри възможности в нападение. Бяхме доволни на почивката. На полувремето трябваше да сменим Марсиал, тъй като той имаше някои оплаквания и двубоя се промени. Сити тръгна добре, а ние не бяхме проактивни, след което вкараха. Този отбор има дух, той вярва, че двубоя е 90 минути и можем да отвърнем. Наистина съм доволен от представянето ни,” заяви наставникът.

36 снимки

Тен Хаг опита да обясни своята гледна точка за изравнителното попадение, като го обвърза с противоречивите и сложни правила в момента, които са объркали и бранителите на “гражданите”.

“Мога да погледна ситуацията и от другата страна. Правилата в момента за объркващи за отбраната на защитаващия се отбор. Те казват, че Маркъс не докосва топката, не се намесва и след това Бруно дойде отзад. Но мога да го видя и от обратната гледна точка,” опита да обясни нидерландецът.

“Играчите трябва да са издръжливи. Получаваш удари по време на мача, понякога боли, но трябва да продължиш. Трябва да го направиш, за да постигнеш добър резултат и добро представяне. Трябва да могат да се справят с тези моменти, когато страдат, но се жертват заради резултата. Вярата в тима се завърна, вървим в правилната посока. Трябва да работим повече по притежанието на топката, защото противниците имат добри футболисти и миг невнимание може да ти коства гол, което и видяхме днес,” завърши Тен Хаг.