Ерик тен Хаг определи първата си среща със сър Джим Ратклиф като „много положителна“, но призна, че все още трябва да научи повече за плановете на милиардера за Манчестър Юнайтед.

Групата на Ратклиф – ИНЕОС, ще поеме контрол върху футболните операции в клуба, веднага щом сделката за придобиване на 25% от акциите в манчестърци бъде одобрена от Висшата лига. Най-богатият човек във Великобритания е в Манчестър тази седмица за серия от срещи с ръководството на „червените дяволи“.

„Беше много положително, трябва да призная. Проведохме дълъг разговор, обсъдихме много проблеми и по много от тях сме на едно мнение, така че нещата минаха наистина позитивно. Мисля, че и от двете страни диалогът бе конструктивен, очакваме с нетърпение да работим с тях. Трябва да оставим нещата да се случат от само себе си, защото те току-що пристигнаха и все още тепърва се запознават с обстановката. Имат добри идеи. Трябва да видим какво можем да интегрираме. Те самите ми дадоха някои идеи, поспорихме относно стратегии и мисля, че ще стигнем до консенсус“, коментира нидерландският мениджър на Юнайтед.

Междувременно, Тен Хаг отказа да коментира ситуацията около Джейдън Санчо, който е напът да се завърне в Борусия Дортмунд под наем до края на сезона. „Не мога да ви кажа нищо по темата. Трябва да изчакаме и да видим как се развиват нещата и, когато имаме новини, разбира се, че ще ви кажем“, добави той.