Голямата звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е изложен на риска да започне новия сезон във Висшата лига на резервната скамейка, като бъдещето му в клуба остава под сериозна въпросителна. 37-годишният португалец пропусна почти цялата предсезонна подготовка на „червените дяволи“ и турнето им в Банкок и Австралия по „семейни причини“ и игра само 45 минути при равенство от 1:1 срещу Райо Валекано в неделя.

Сега „Sun“ съобщава, че това не е достатъчно за мениджъра на отбора Ерик тен Хаг, за да го пусне като титуляр в първия мач от новата кампания срещу Брайтън тази неделя. Смята се, че нидерландецът ще заложи на Джейдън Санчо, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд от първата минута. Това означава, че дори когато Роналдо е на ниво, той може да бъде оставен на пейката.

Едва ли Кристиано ще приеме това решение добре, защото той беше бесен през месец март, когато временният мениджър Ралф Рангник го остави извън състава за дербито с Манчестър Сити.

В неделя бившият нападател на Реал Мадрид имаше спор с Тен Хаг по време на почивката на контролата с Райо Валекано и след това той беше единственият играч, който бе заменен на полувремето.

Впоследствие той напусна „Олд Трафорд“ със сънародника си Диого Далот, който не беше в отбора, около десет минути преди края на мача, вместо да присъства на разбора на Тен Хаг след мача в съблекалните.

Самият Тен Хаг остана много разочарован от това действие на Кристиано:

„Със сигурност не приемам това. Мисля, че това е напълно неприемливо. Ние сме отбор и ти трябва да стоиш до самия край на мача”, заяви мениджърът на Юнайтед на нидерландски в интервю за „Viaplay“

Както е известно, Роналдо иска да напусне само 12 месеца след завръщането си от Ювентус. Юнайтед обаче отказва да продаде или дори да постави цена за играча, който има още една година от договора си, с опция за допълнителни 12 месеца.