Ерик тен Хаг не е от дълго време в Манчестър Юнайтед, но вече е установил някои строги и основни правила в клуба преди старта на новия сезон. Тимът тръгва на двуседмично турне в Тайланд и Австралия в петък, като Тен Хаг е предупредил играчите си, че ще платят висока цена, ако престъпят линията.

„Mirror“ разкрива, че футболисти няма да играят отново за клуба, ако се установи, че изнасят информация от съблекалнята. Клубът е изправен пред редица проблеми по отношение на изтичане на информация от съблекалнята, откакто сър Алекс Фъргюсън се оттегли преди почти десетилетие.

Играчите също ще бъдат отстранявани, ако закъснеят за тренировки или отборни срещи и ще се набляга повече върху диетите и на фитнес на играчите през цялата кампания. На футболистите  е било казано още, че нямат право да пият алкохол в седмици, в които отборът има мачове, за да се гарантира, че са в отлично състояние, когато става въпрос за игра.

Говори се, че Тен Хаг иска едни и същи готвачи да приготвят ястията за играчите на Юнайтед, вместо те да наемат свой собствен кетъринг персонал, който да готви за тях. Новоназначеният мениджър също е поискал рибата и зеленчуците да присъстват повече от преди в менюто.

Всеки играч на Юнайтед ще има изготвен индивидуален хранителен план и индексът на телесна маса (ИТМ) ще бъде проверяван ежемесечно, за да е сигурен, че играчите му поддържат перфектна форма.

Въпреки твърдата си позиция по толкова много въпроси, Тен Хаг е обявил на играчите си да отиват директно при него, ако имат някакви проблеми, вместо да ходят при своите агенти.