Мениджърът на Манчестър Юнайтед – Ерик Тен Хаг, възнамерява да даде шанс на Антони Марсиал да се изяви като централен нападател по време на предсезонната подготовка. Идеята на ниедрландеца е да види дали взетият от Монако преди година офанзивен футболист може да се впише в неговата схема на игра, след като Единсон Кавани напусна, а същото се очаква да се случи и с Кристиано Роналдо.

Португалецът все още не се явява на тренировките на „червените дяволи“ поради лични причини, макар отборът в петък да лети за турне в Тайланд и Австралия.

В резултат на това липсите на Тен Хаг в нападение са много сериозни, а според Goal именно Марсиал може да пробва да се впише в титулярния състав на отбора при липсата на CR7.

Изданието твърди, че Тен Хаг ще даде шанс на френския стрелец, който се върна в Манчестър през това лято, след като прекара наем в испанския Севиля от зимата досега.

При андалусийците Марсиал успя да вкара само един гол и подаде за още един в 12 мача през пролетта, а 26-годишният нападател има само година по своя договор с клуба от „Олд Трафорд“. До този момент в кариерата си Марсиал има 269 мача след пристигането си от Княжеството през 2016-а и има 79 гола във всички надпревари, като към тях в допълнение е подал за други 50 гола.