Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, говори за бъдещето на вратаря на отбора Давид де Хеа, който по-рано днес получи наградата „Златна ръкавица“, която Висшата лига връчва след края на всеки сезон на вратаря с най-много чисти мрежи. Отличието бе връчено лично от наставника на “червените дяволи”.

„Де Хеа ще остане, но не мога да кажа, че винаги ще бъде основният избор за вратар на отбора. В клуб като Манчестър Юнайтед винаги трябва да има конкуренция, на всички позиции. Не е само моя прищявка, а по-скоро това, което изисква съвременният футбол на високо ниво. Ако гледате най-големите отбори, можете да видите, че те знаят как да играят в защита и да използват вратаря си като допълнителен защитен играч. В противен случай е много лесно за противниците да окажат натиск. Де Хеа трябваше да стане по-добър в това и в редица мачове показа напредък“, коментира Тен Хаг, цитиран от The Times.

Де Хеа е допусна 43 гола в 38 мача във Премиър лийг за Манчестър Юнайтед този сезон имаше основна заслуга “червените дяволи” да се класират в топ 4 за първи път 2021 г., както и да стигнат до 1/4-финал в Лига Европа.