Мениджърът на Манчестър Юнайтед – Ерик тен Хаг, потвърди, че Кристиано Роналдо е отказал да се появи в игра като резерва в мача с Тотнъм, спечелен от „червените дяволи” на „Олд Трафорд”.

Специалистът говори на редовния си брифинг преди дербито с Челси през уикенда, а логично първият въпрос в него бе относно Роналдо и разразилия се скандал, след като португалецът реши да напусне стадиона преди последния съдийски сигнал.

На въпрос дали Роналдо е отказал да влезе в игра, нидерландецът отговори лаконично: „Да!”

Въпреки случилото се и изваждането на португалеца от първия отбор на Юнайтед за неопределен период от време, Тен Хаг сподели, че Роналдо „остава важна част от състава”.

„Разговорът е между Кристиано и мен. Позицията е ясна. Ясно е също, че той остава важна част от отбора. Аз съм мениджъра и аз съм отговорен за културата тук. Трябва да поставя стандарти и ценности и трябва да ги контролирам. Ние сме в отбор. Ще ни липсва утре. Това е загуба за нас и за състава, но мисля, че са важни отношението и манталитетът на групата, а сега трябва да се концентрираме върху Челси – това е най-важното”, сподели Тен Хаг.