Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, ще препоръча на ръководството на „червените дяволи“ да предложи на централния защитник Джони Еванс нов едногодишен договор. Това решение със сигурност ще тества дали нидерландецът ще има подкрепата на новия акционер в клуба сър Джим Ратклиф, пише Daily Star.

Тен Хаг заяви преди загубата от Нотингам Форест с 1:2 в събота, че Ратклиф и неговата компания INEOS имат желание да работят с него, като чувството е взаимно. Смело твърдение, което ще бъде подложено на все по-голямо внимание през следващите няколко месеца, особено когато се подрежда бъдещето на някои от играчите на Ман Юнайтед след края на сезона.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Миналото лято капитанът на Северна Ирландия подписа краткосрочен договор с „червените дяволи“ като свободен, но след като впечатли Тен Хаг, 35-годишният Еванс, който напусна Юнайтед през 2015-а година, получи контракт до идното лято.

Сега изглежда, че добрата му форма на терена, опита и влиянието му в съблекалнята е убедила Тен Хаг, че си струва да бъде задържан за още 12 месеца. Евентуалното оставане на ветерана на „Олд Трафорд“ би било добра новина за позицията на нидерландския мениджър.

Еванс, който напусна изпадналия от Висшата лига Лестър Сити през май, записа своя мач №200 за Ман Юнайтед във всички турнири при победата с 1:0 срещу Бърнли във Висшата лига през септември. Този сезон той има 15 мача във всички турнири с една асистенция.