Манчестър Юнайтед е в добра позиция да грабне място в Шампионската лига за следващия сезон, тъй като в момента се намира на четвърто място с 63 точки от 32 мача, четири точки пред петия Ливърпул с два мача по-малко. С шест оставащи мача до края на сезона Ерик тен Хаг призова играчите си да дадат всичко от себе си, за да си осигурят автоматично място в групите на Шампионска лига преди трудното пътуване до стадион "Амекс", за да се изправят срещу Брайтън.

"Искаме да спечелим всеки мач, искаме да спечелим всяко състезание... но е ясно, че искаме да бъдем в Шампионската лига. Това е състезанието, за което сега се борим и мисля, че в този момент това е единственото нещо, което трябва да се съсредоточим, защото финалът за ФА Къп е след сезона. Така че единственото нещо, което трябва да направим сега, е да се фокусираме", сподели Ерик тен Хаг.

Юнайтед стабилно напредва под ръководството на Тен Хаг, като спечели Карабао Къп през февруари. "Червените дяволи" са на път да се класират за Шампионската лига и вече са си осигурили място във финала за ФА Къп. Мениджърът обаче не е готов да свали гарда и предупреди играчите си за опасностите от самодоволството, преди да се изправят срещу "чайките", които ще се борят за отмъщение, след като наскоро бяха победени на полуфинала за ФА Къп на "Уембли".