Поставеният под сериозно напрежение в Манчестър Юнайтед – Ерик тен Хаг, призна, че няма да може никога да внедри стила на игра от периода му в Аякс при английския клуб. 53-годишният нидерландец стана един от най-уважаваните хора в професията, след като трансформира Аякс и стигна до полуфиналите в Шампионска лига през 2018/19.

На Ниската земя тимът му играеше доминантен футбол и вкарваше много голове, но не така стоят нещата при развитието на „червените дяволи“ под негово ръководство. Запитан дали може да имплементира тази философия на „Олд Трафорд“, той отговори: „Не, никога. Никога не сме играли този тип футбол, защото имам различни играчи.

Расмус Хойлунд, който беше купен за 72 милиона паунда от Аталанта все още няма гол във Висшата лига, докато Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал, Антони, Алехандро Гарначао, Джейдън Санчо и Мейсън Маунт има общо едно попадение.

„Не заради това дойдох тук. Имаме различен стил на игра от това, което показвахме в Аякс. Не мога да играя по същия начин. Аякс има много специфичен начин на игра, докато в Ман Юнайтед всичко е различно. Играем много по-директно, защото разполагам с такива футболисти“, каза той пред Viasat.

Ман Юнайтед е на 11 точки зад лидера Тотнъм Хотспър след 10 изиграни кръга в Англия и са с осем по-малко от четвъртия Ливърпул.

„Червените дяволи“ сега ще приемат Нюкасъл Юнайтед в повторение от миналогодишния финал за Купата на лигата, само че в четвъртия кръг от този турнир.