Манчестър Юнайтед започна подготовка без голяма част от ключовите си футболисти и загуби с 0:1 от норвежкия Розенборг, който е в средата на своето първенство.

Ерик Тен Хаг даде шанс на Маркъс Рашфорд, Аарън Уан-Бисака, Джони Еванс, Мейсън Маунт и Каземиро, които обаче бяха сменени на почивката. Нидерландският мениджър разчиташе повече на непознати младоци.

Така че загубата за "червените дяволи" не е изненадваща, а пък и в никакъв случай признак за притеснение, тъй като това все пак е първа контрола за тима от подготовката за новия сезон. А поражението дойде след предимство на Розенборг през целия мач и 22 удара към вратата на английския тим, като голът падна в последните секунди - 93-ата минута на срещата.

И въпреки всичко това реакцията на Ерик тен Хаг също беше остра, както и на част от феновете на Манчестър Юнайтед.

"Резултатът не е второстепенен. Това е предсезонна подготовка, но в Манчестър Юнайтед си има стандарт. Трябва да печелиш мачове, ако не го правиш, поне не бива да ги губиш по този начин - в последните секунди. Представянето е по-важно, а то беше под нивото", сподели Тен Хаг след срещата.

"Знам, че не можем да сме в оптимално състояние в този момент, затова имате нужда от тези мачове. Знам, че играем срещу съперник, който е в средата на първенството си, те имат много по-високо физическо ниво. Но все пак ние сме Ман Юнайтед и играчите трябва да се представят по-добре", завърши наставникът на "червените дяволи".