Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се изказа ласкаво за колегата си начело на Тотнъм Антонио Конте преди днешния сблъсък между двата състава от междинния кръг във Висшата лига. „Червените дяволи“ приемат „шпорите“ от 22:15 часа българско време.

„Той е фантастичен мениджър, който е печелил трофеи във Висшата лига, в Италия, и наистина може да бъде видян неговия отпечатък в мача от тима му. Това за мен е голям комплимент“, изчетка нидерландецът италианския специалист.

Наставникът на манчестърци коментира и повдигнатото обвинение от ФА за неконтролиране на футболистите в 49-та минута на срещата с Нюкасъл. Мачът на „Олд Трафорд“ завърши при нулево равенство, а играчите на Юнайтед реагираха бурно на отменения гол на Кристиано Роналдо. Португалецът отне топката при подаване на Фабиан Шер към Ник Поуп, вкарвайки в опразнената врата, но главният съдия Крейг Поулсън отмени попадението поради факта, че не бе дал сигнал за изпълнение на свободния удар от гостите.

„Не смятам, че реакцията ни беше твърде бурна, но не знам какво се случва точно на терена. Видях видеото, имаше докосване от играча на Нюкасъл, което е твърде очевидно, и те искаха да насочат рефера именно към това. Преди всичко, искам да кажа, че винаги уважаваме решенията на арбитрите, но е и напълно нормално като отбор при подобна странна ситуация да се поиска обяснение от главния съдия. Но трябва да приемеш решението и да продължиш напред“, каза още Тен Хаг, който коментира и реакцията на Роналдо, който бе видимо разочарован при смяната си през втората част, когато отборът търсеше победен гол.

„Никой играч не е щастлив, когато го заменят, особено Роналдо. Докато нещата се случват по нормален начин, няма проблеми“.

Мениджърът на „червените дяволи“ потвърди, че Антони Марсиал не е на разположение, докато Кристиан Ериксен може да се върне обратно в игра.

„Антони Марсиал не е на разположение – обратно на терена, но не в групова тренировка. Относно Кристиан, трябва да изчакаме. Той досега бе на терена. Трябва да видим как ще се възстанови от това и ще вземем решение утре (б.р. - днес)“, завърши той.

Капитанът Хари Магуайър и Дони ван де Беек ще подновят групови тренировки тази седмица.