Ерик тен Хаг на практика е на едномесечен изпитателен срок в Манчестър Юнайтед докато новият технически директор Джейсън Уилкокс анализира представянето на нидерландеца и се опитва да прецени настроението в съблекалнята, съобщава The Telegraph.

Окончателно решение за бъдещето на Те Хаг, обаче, няма да бъде взето до края на сезона, пък допълва The Guardian, въпреки сериозното недоволство след начина, по който „червените дяволи“ стигнаха до победата над Ковънтри Сити в полуфиналите за ФА Къп. Общото усещане е, че този мач само е усилил желанието на клуба да потърси нов мениджър.

Getty/Gulliver images
86 снимки

The Telegraph пише, че ръководството на Ман Юнайтед е възложило на Уилкокс да предостави подробна оценка на силните и слабите страни на Тен Хаг и отношенията му с отбора, за да определи по-добре дали подходът му може да пасне на всеобхватния стил на игра и философията, която възнамеряват да следват. Ако резултатите показат, че е нужна промяна, то тогава ще бъде назначен нов мениджър на негово място. Пречка обаче може да бъде фактът, че към момента няма един кандидат, който да се счита за фаворит да замени Тен Хаг.

The Guardian добавя, че усещането сега за Юнайтед, който през целия сезон редува силни с безумни мачове, и „унижението“ в неделя, е, че Тен Хаг може да напусне Олд Трафорд с незабавен ефект. Но тъй като нидерландецът изведе отбора до втори финал във ФА Къп за втора поредна година, новият съсобственик сър Джим Ратклиф е решил да му гласува доверие до края на сезона.

Отбелязва се, големият брой контузени играчи, с които Тен Хаг трябваше да се бори през кампанията, се приемат от шефовете на „Олд Трафорд“ като вид оправдание за представянето на отбора, който обаче може да завърши с трофей, но почти сигурно не и с класиране за Шампионската лига, като се има предвид, че „червените дяволи“ са седми във Висшата лига, на 16 точки зад Астън Вила на четвърто място с оставащи само шест мача до края.