Нидерландецът Ерик тен Хаг вече е смятан за почти сигурен нов наставник на Манчестър Юнайтед от лятото, а английската преса в последните дни твърди, че двете страни вече обсъждат детайли около бъдещата съвместна работа.

Една от основните теми в разговорите е бъдещето на Кристиано Роналдо, твърди на днешните си страници “Дейли Мейл”. Източници на вестника твърдят, че наставника не е очарован от португалската звезда и е на мнение, че той не може да се справи с физическите изисквания на високо енергичния футбол, който той смята да налага. Това мнение се споделя и от други хора в ръководството на клуба, а има голяма вероятност той да бъде “окуражен” да напусне след края на сезона, но последната дума ще има Джоел Глейзър. 

Интересен друг детайл е, че е много възможно за асистент на Тен Хаг да бъде назначен Стив Макларън. Двамата работиха съвместно в Твенте, а преди около седмица именно бившият асистент на сър Алекс Фъргюсън, както и национален селекционер на Англия засипа с похвали треньора на Аякс.

Освен това в момента се водят разговори още с Робин ван Перси, който също е желан като част от новия щаб на тима. В него със сигурност трябва да попадне настоящия номер две в нидерландския гранд Митчър ван дер Гааг.