Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг изказа специална благодарност към Давид Де Хеа, който малко по-рано днес се сбогува в социалните мрежи с тима. Контрактът на испанския страж изтече преди седмица, но тогава от “червените дяволи” подчертаха, че разговорите продължават. Нидерландцът подчерта, че изисква да постигнеш наистина много високо ниво, за да запишеш толкова много мачове с екипа на тима и подчерта своята признателност за 25-те чисти мрежи, които Де Хеа записа през последната кампания и които му донесоха приза за Най-добър вратар в Премиър лийг.

“Необходими са страхотни качества и характер, за да достигнеш до ниво да изиграеш дори един мач за клуб като Манчестър Юнайтед. Да го направиш 545 пъти за 12 години е специално постижение, особено за вратарската позиция, където всеки мач те поставя под светлините на прожекторите.

Това, че спечели наградите за Играч на година и на феновете, и на своите съотборници, всяка по четири пъти, показва нивото на представянето му и той ще бъде запомнен като един от най-добрите вратари в историята на клуба.

Аз лично съм благодарен за 25-те чисти мрежи, които той помогна да осигури през миналия сезон и цялостния му принос на терена през първата ми година в клуба. Всички играчи и хората от щаба му изпращаме своите най-добри пожелания за следващата фаза от изключителната му кариера,” заяви Тен Хаг пред официалния сайт на клуба.

Манчестър Юнайтед продължава да преговаря за стража на Интер - Андре Онана и мненията на специалистите са, че ще се стигне до сделка през следващата седмица.