Манчестър Юнайтед се възстанови от бавния старт на кампанията 2022-23, за да се озове на четвъртата позиция във Висшата лига, като същевременно постигна положителни резултати в Карабо къп и Лига Европа – като тепърва предстоят битките за ФА Къп. Последният мач на "червените дяволи" донесе комфортнаа победа с 3:0 над Борнемут на "Олд Трафорд", но взискателният треньор Ерик Тен Хаг все пак не е бил изцяло удовлетворен.

"Той беше доволен от сухата мрежа, но в същото време беше малко ядосан. Тъй като допуснахме твърде много положения и бяхме твърде отворени в края на мача, така че той беше малко гневен. Тен Хаг се справя добре. Казах преди, той насочва всеки играч в една посока и се чувстваме като добър отбор. Всеки иска да печели, всеки иска да играе за този клуб и това е важно. Той донесе страхотен дух на отбора, ние играем наистина добре и това е начинът, по който трябва да го правим и да запазим инерцията", сподели Давид де Хеа пред клубната телевизия.

Юнайтед се изкачи до четвъртото място в таблицата на Висшата лига, изоставайки с девет точки от лидера Арсенал, но с постепенно набиране на инерция след тях.