Емил Смит Роу описа първата повиквателна за националния отбор на Англия за мъже като „сбъдната мечта“.

21-годишният полузащитник на Арсенал бе извикан в състава на селекционера Гарет Саутгейт за първи път в кариерата си преди предстоящите световни квалификации срещу Албания и Сан Марино. Той първоначално трябваше да се присъедини към младежите на „Трите лъва“ до 21 г., но бе повикан, след като Маркъс Рашфорд, Джеймс Уорд-Праус, Мейсън Маунт и Люк Шоу отпаднаха от сметките.

Смит Роу, който пристигна на „Сейнт Джордж‘с Парк“ в понеделник, преди да тренира със съотборниците си, не скри вълнението си, когато говори пред медиите във вторник.

„Това определено е сбъдната мечта. Не го очаквах. Планирах да отида в тима до 21 г. и получих телефонно обаждане от Гарет вчера, че съм извикан за първи път. Това бе страхотен момент за мен и моето семейство. Майка ми беше долу, аз бях горе и изтичах веднага при нея, за да й кажа. Беше много емоционално, но те бяха много горди от мен и нямах търпение да се срещна с тима. Бях много нервен по време на първата ми тренировка, ако трябва да съм честен. Винаги е трудно с нови играчи“, започна той.

Смит Роу е в страхотна форма от началото на сезона в Англия, вкарвайки четири гола и асистирайки за други два в 11 мача от Висшата лига. Победното му попадение срещу Уотфорд го направи едва четвъртия играч в историята на Арсенал, който е на 21 години или по-малко, с гол в три последователни двубоя от Премиършип след Сеск Фабрегас, Хосе Антонио Рейес и Никола Анелка.

Англия приема Албания на „Уембли“ в петък, преди да завърши квалификационната си кампания за Мондиал 2022 с гостуване на Сан Марино – най-нискоранкирания отбор в ранглистата на ФИФА, на 15 ноември. „Трите лъва“ остават непобедени по пътя към Катар, но две равенства в последните три мача означава, че те имат само три точки аванс пред втория в група I, при два оставащи мача до края. /БГНЕС