Мениджърът на Челси - Франк Лампард, се наслаждава на своята втора година начело на "сините" и сякаш малко по малко пъзелът на "Стамфорд Бридж" се нарежда. Лондончани привлякоха куп качествени звезди през изминалото лято и сега е ред на Лампард да намери точната рецепта за тяхното сработване. Пред клубния сайт английският специалист разкри своята футболна философия и нещата, на които се опитва да научи своите играчи. 

"Ако има нещо, което съм научил във футбола, то е, че цари някаква култура на обвинението. Когато играех, беше лесно да обвиня защитата, че е допуснала гол, или нападателите, че не са се възползвали от шанса, който съм създал. Но всъщност винаги гледам себе си, аз съм най-големият си критик. На терена и извън него правя страшно много грешки, но ако искаш да се подобряваш, трябва да се научиш да поемаш отговорност", заяви Лампард. 

Франк Лампард

източник: Getty Images

"За мен е много важно да достигам до тях. Лесно е просто да си седя в офиса и въобще да не се замислям как се чувстват тези 21-годишни момчета, които правят грешките, които и аз съм правил." 

"Трябва да си на тяхното ниво. Те имат различни мисли, различни проблеми, някои у дома, други на терена. Трябва да разбереш как те виждат нещата. Не искам да предавам своите възгледи сякаш съм безгрешен, защото не съм", призна Лампард. 

"Искам всеки да поема отговорност за действията си, не е проблем да показваме слабост. Просто трябва да се вглеждаме в грешките си. Не мога винаги да съм позитивен и да си затварям очите, щом сме загубили. Все още се опитвам да постигна някакъв баланс между това да ги подкрепям и да им посочвам недостатъците. Целта ми е просто да създам колектив от добри играчи, които да са добри хора", допълни специалистът.