Президентът на световната атлетика – Себастиан Коу, ще бъде ръководител на работната група, която ще проучва потенциално възстановяване за конструкцията на стадиона на Манчестър Юнайтед - „Олд Трафорд“. The Athletic съобщи по-рано през месеца също така, че бившият капитан на „червените дяволи“ - Гари Невил, също е член към работната група.

Кметът на града Анди Бърнам и областният управител – Сара Тод също са членове. Коу беше председател на организационния комитет за Олимпийските игри в Лондон през 2012-а година, когато се изгради мащабна инфраструктура в английската столица. „Закъсняваме с подобен проект с подобен мащаб и амбиция в северна Англия“, каза той пред членовете.

Възстановяването на стадиона на Ман Юнайтед е приоритет на INEOS, които закупиха 25% от контролния пакет акции в клуба през миналия месец. Юнайтед не планира да се маха от легендарната арена поради дълбоката история на клуба, но мисли опции за преустройство на съществуващата арена или изграждане на чисто нов стадион в съседна земя, която да е собственост на клуба.

Един от основните фокуси на Коу ще бъде финансирането на проекта за реконструкция на „Олд Трафорд“. Ще бъдат и проучени различни източници на финансиране.

„Северозападна Англия има по-голяма концентрация на големи футболни отбори, отколкото където и да било другаде по света. Въпреки това нямаме стадион от мащаба на Уембли, „Камп Ноу“ или „Бернабеу“. Това няма да можем да го променим сами, поради което тази работна група е толкова важна“, каза сър Джим Ратклиф.