Мениджърът на Челси изпрати ясно послание към своя нападател Диего Коста, което гласи: „Запази спокойствие и слушай Антонио Конте“.

През миналия сезон Диего Коста получи 11 жълти картона в 44 мача и бе изгонен в двубоя срещу Евертън за Купата на Англия. Един сезон по-рано той бе санкциониран с 12 жълти картона в 39 мача. През настоящата кампания испанският нападател има 2 жълти картона в 3 мача в Премиършип.

„Диего е страстен човек. За това той рискува да получи много жълти картони. Аз искам той да се промени в това отношение и да отбележим напредък. Искам да разчитам на Диего Коста във всяка една среща“, коментира Антонио Конте.

„Диего е наясно как стои ситуацията. Той трябва да подхожда с много страст, но в правилната посока и с точната доза агресия. Той трябва да пренесе своите емоции на терена, но в правилната посока. Винаги съм си мислил, че Диего е добро момче. Той е много важен футболист за отбора. Казвал съм му: „Пренеси своята страст и ентусиазъм в правилната посока и това ще е добре и за мен“, добави мениджърът на Челси.

„Диего трябва да мисли за това как играе на терена. Важно е да бъде фокусиран на терена, когато играе за Челси и за националния отбор на Испания. Другото не ме интересува. Ако си нападател и вкарваш голове, ти ще имаш перфектно представяне. Ако играеш добре, но не вкарваш, хората ще кажат, че не си се представил добре. На мен ми харесва, че Диего е футболист, който се раздава във всеки един мач. Той се хвърля на 100% във всяка една среща“, каза още Антонио Конте.