Семейство Рикетс, което е сред кандидат-купувачите на Челси, заяви, че ще се срещне с фенове на „сините“, за да разсее опасенията им. Рикетс са една от шестте групи, които обявиха публично своите оферти за лондонския клуб.

Мнозина фенове критикуваха семейство Рикетс и тяхното управление в бейзболния Чикаго Къбс, а друга причина за фенските терзания са антимюсюлманските коментари, направени от Джо Рикетс през 2019 г.

Пол Кановил, първият чернокож футболист на Челси, каза в социалните мрежи: "Видях и чух достатъчно. Подкрепям Тръста на привържениците на Челси и казвам голямо антирасистично НЕ на офертата на Рикетс".

В сряда пък, семейство Рикетс излезе с изявление, в което казва: „Нашето семейство отхвърля всяка форма на омраза с най-силните възможни думи. Расизмът и ислямофобията нямат никакво място в нашето общество. Развихме дълбоки и трайни партньорства с мюсюлманската общност в Чикаго , както и с всички цветови общности. Уважението към многообразието и приобщаването, са фундаментални за ценностите на нашето семейство. Ако успеем с нашата кандидатура за Челси, ние се ангажираме с клуба и феновете, че активно ще насърчаваме тези ценности".

Брайън Улф, ръководител на официалната група привърженици на Челси в Чикаго и фен на Къбс, призова отговорните за продажбата на Челси да отхвърлят офертата на Рикетс, твърдейки, че е тяхното предложение е посрещнато с „всеобщо пренебрежение" от феновете в глобален мащаб.

Източници, близки до семейството на Рикетс, обаче казаха, че Джо Рикетс няма да има никаква роля в Челси, а всичко се ръководи от децата му Том, Тод и Лора.

Семейството пое Къбс през 2009 г. и изведе отбора до победа в Световните серии през 2016 година - първата им от 108 години. Рикетс също преустроиха стадиона на тима - „Ригли Фийлд“, както и околните терени за сума от около 750 милиона долара.