Сър Джим Ратклиф проведе днес срещи на „Олд Трафорд“ в първата си визита в дома на Манчестър Юнайтед, след като най-богатият човек във Великобритания закупи 25% от клуба на Бъдни вечер.

С Ратклиф бяха още спортният директор на ИНЕОС сър Дейв Брайлсфорд и изпълнителният директор Жан-Клод Блан, които се очаква да се присъединят към Борда на директорите в „червените дяволи“, когато сделката бъде официално одобрена от Висшата лига.

Предстоят нови срещи както на „Олд Трафорд“, така и на тренировъчната база на манчестърци в Карингтън по време на процеса по ратификация, който ще отнеме още няколко седмици. Според параметрите на споразумението за закупуване на дял от семейство Глейзър, групата на Ратклиф – ИНЕОС, ще поеме контрол върху футболните операции, като срещите са насочени именно върху това да помогнат на екипа на бизнесмена да опознае клуба и да го уведоми за намеренията си.

Бившият шеф на британското колоездене Брайлсфорд бе на трибуните в два поредни мача на Юнайтед – впечатляващия обрат над Астън Вила от 0:2 до 3:2 на Боксинг Дей, както и поражението от Нотингам Форест с 1:2 миналия уикенд. Следващият двубой на „червените дяволи“ е в турнира за ФА Къп, където съперник на Ерик тен Хаг и компания ще бъде представителят на Първа лига Уигън Атлетик.