Офертата на Сър Джим Ратклиф за Манчестър Юнайтед включва искане да поеме контрола върху трансферите веднага щом сделката за придобиване бъде договорена, според Daily Telegraph. Фирмата INEOS на британския милиардер иска да вземе контролния дял в "червените дяволи", позволявайки възможността семейство Глейзър да остане като миноритарен акционер. Ако бъде постигнато споразумение, Ратклиф иска да поеме отговорността за набирането на персонал незабавно, вместо да чака докато процесът на продажба приключи.

Летният трансферен прозорец започва на 10 юни и мениджърът Ерик тен Хаг има желание да подсили отбора си. Нидерландецът вече даде да се разбере, че отборът му се нуждае от нов номер 9, като Хари Кейн от Тотнъм се очерта като основна цел. Освен това се очаква Юнайтед да освободи някои нежелани звезди, като 13 играчи може да напуснат в края на сезона.

Ратклиф не е единственият кандидат за Манчестър Юнайтед. Глобалната инвестиционна фирма Carlyle също преговаря с Глейзър, докато катарска група, водена от шейх Джасим бин Хамад, също се надпреварва да поеме клуба от Висшата лига.