Лаконичен около 20-секунден разговор е спрял Кристиано Роналдо от трансфер в Манчестър Сити това лято. Както е известно, Роналдо премина от Ювентус в Манчестър Юнайтед, завръщайки се на "Олд Трафорд". Според информация на "Мирър", е била осъществена принципна договорка между Юве и Сити за трансфер на португалеца. В този момент, обаче намеса на сър Алекс Фъргюсън променя драстично ситуацията.

Сочи се, че Фюргюсън, който е бивш мениджър на Кристиано в Юнайтед е позвънил на КР7, заявявайки с много решителен тон точно три думи - "Don’t join City" (Не се присъединявай към Сити”.

 Както е известно, португалецът Роналдо винаги е определял сър Алекс Фъргюсън като свой "баща във футбола". Визира се, че именно тези думи на Фюргюсън, Кристиано да не преминава при "гражданите" са наклонили везните 5-кратният носител на Златната топка да заиграе отново за Ман Юнайтед.

Любопитно е, че тази информация излиза преди утрешното дерби на Манчестър. Двубоят за първенство е на "Олд Трафорд" с начален час 14:30 българско време.