Нападателят на Ливърпул – Дарвин Нунес, започва да разкрива потенциала си за „червените”. Уругваецът се превръща във се по-важна фигура за тима на Юрген Клоп в решаващата фаза от сезона в Англия.

Освен с головете си, Нунес се отличава също и с отборната игра и асистенциите, които неминуемо записва.

Не такъв обаче бе първият сезон за нападателя в Ливърпул. Нунес често търпеше критики за колебливата си игра пред противниковата врата и множеството пропуски.

Според съотборника на Дарвин – Харви Елиът, проблем за нападателя е била неговата увереност, която той започва да има с времето.

„Той е много важен за нас, не само този уикенд, но и във всеки мач за Ливърпул. Той е огромен играч и затова цената му е такава и Ливърпул я плати. Нунес е невероятен талант и ще става все по-добър и по-добър. Той вече показва своите голмайсторски възможности и всички сме много доволни за него. Той просто трябва да продължи”, коментира Харви Елиът преди дербито с Манчестър Сити днес.

„Всеки знае, че винаги е имал именията и класата. Мисля, че на моменти ставаше дума за увереността му. Нунес вкара решителен гол срещу Нотингам Форест, а след това направи още един отличен мач и вкара два гола в Прага. Той просто трябва да продължи по този начин. Всички знаем, че той е способен да го направи”, каза още Елиът.