Съндърланд измъкна ценна точка в битката си за оцеляване с късен шедьовър в домакинството на Кристъл Палас. Мачът на "Стейдиъм ъф лайт" завърши наравно 2:2, като в последната минута Фабио Борини с истински шедьовър изравни резултата за "черните котки". 

Иначе доскорошният герой за Съндърланд Конър Уикъм вкара два гола за лондонските "орли", но това не се оказа достатъчно за успех. Преди попаденията му се беше разписал Даме Н'Диайе, но всичко това не беше достатъчно за победа за нито един от двата тима. С изпуснатите в края три точки гостите пък още са без победа в Премиършип от 19 декември миналата година. 

Мачът започна с двуостри атаки към вратите. Първият шанс се откри пред Патрик ван Аанхолт от състава на домакините, но ударът му беше прекалено неточен, за да затрудни стража на Палас. 

След равностойните първи минути, гостите от Лондон взеха инициативата и имаха няколко много интересни възможности да открият резултата. Първо в 10-та минута Уилфред Заха се озова на стрелкова позиция, но стреля много неточно в аут. 

Само четири минути след това и Конър Уикъм можеше да открие за "орлите", но ударът му беше отразен с вещина от стража на домакините. Но гостуващият тим продължи да налита и да прави по-интересните положения. 

При поредното от тях Джордан Мъч можеше да отбележи в 21-та минута, но и неговият изстрел прелетя встрани от вратата, въпреки че беше на много изгодна позиция. А още един шанс пропиля после и Скот Дан. 

Неговият удар беше доста силен и добре насочен, но този път се намеси вратарят Вито Маноне, който беше непоколебим и изби с една ръка влизащата под горната греда топка, за да запази статуквото. 

Домакините не разчитаха само на отбраната, а правеха доста опасни контри. И при една от тях стигнаха до преднината в 36-та минута. Тогава Даме Н'Дойе стреля от дистанция, топката се отклони в тялото на защитник и излъга вратаря на Палас, за да се оплете в мрежата му за 1:0. 

Това беше и последното интересно положение преди почивката, но след нея късметът най-после се усмихна на гостите от Лондон. А и само каква развръзка предстоеше през второто полувреме за тях. 

Усилията им дадоха резултат в 60-та минута, когато най-после отбелязаха попадение и изравниха. Негов автор беше Конър Уикъм. Бившият играч на Съндърланд с хубав фалцов удар преодоля Вито Маноне и след като топката се отклони в страничната греда, се оплете в мрежата му за 1:1. 

Палас продължи да играе доста по-вдъхновено през втората част, а Конър Уикъм не спираше да тормози защитата на бившия си тим. И в 67-та минута сътвори пълния обрат, за да смълчи трибуните на стадиона, който доскоро го боготвореше. 

Тогава Скот Дан беше свали една топка след центриране и оставеният непокрит и необезпокояван Уикъм от вратарското поле направо разстреля Вито Маноне и направи резултата 2:1. И напълно заслужено. 

След този развой "черните котки" опитаха да отвърнат на удара, но натискът им беше предимно хаотичен. Защитата на "орлите" вече по-лесно се справяше с положенията на Съндърланд. В същото време, при контрите си лондончани бяха доста опасни, но Уикъм и Яник Боласие не успяха да отбележат и трети гол. 

До края домакините опитваха да стигнат поне до наивно изпуснатата точка, но натискът им беше прекалено хаотичен. В редките моменти, в които стигаха до опасности обаче, вратарят на Палас ги отказваше. 

По нищо не изглеждаше, че този резултат ще се промени, но затова дойде моментът на магия от Фабио Борини в последната минута от редовното време. Италианецът получи топката отдясно в наказателното поле и без да се забавя с мощен шут от воле прати топката в далечния ъгъл и изравни за 2:2. 

Това беше всичко в този мач и двата тима взеха само по точка. Тя е далеч по-важна за "черните котки" в борбата им за оцеляване. Палас пък вече е два месеца и половина без победа и също трябва да се оглежда за преследвачите около опасната зона.