Съндърланд записа важна победа над Уотфорд с 1:0 и натрупа 14 точки в актива си. Играчите на Съндърланд са 18-и във временното подреждане във Висшата лига, все още в зоната на изпадащите, но изпревари Суонси и Хъл Сити, които са с по 12 точки и претърпяха поражения в мачовете си от 17-я кръг.

С успеха Съндърланд прекъсна серията от две поредни загуби.

Отборът на Уотфорд пък има четири поражения от последните си пет мача в Англия и заема 12-а позизия с 21 точки в актива си.

Домакините започнаха обещаващо и във втората минута Еурелио Гомес трябваше да спасява вратата си след атака на Джърмейн Дефоу.

Уотфорд също показа, че ще гони своите шансове, като минута по-късно Нордин Амрабат напредна добре и стреля, но вратарят на Съндърланд Джордан Пикфорд се намеси навреме.

Мигел Анхел Бритос имаше удобна възможност в 27-ата минута, но ударът му с глава прати топката край лявата греда.

До почивката двата тима не успяха да си отбележат гол, но скоро сред началото на второто полувреме Съндърланд успя да открие резултата.

Съндърланд поведе на Уотфорд в 49-ата минута на двубоя от 17-я кръг на Висшата лига. Джърмейн Дефоу проби отдясно по атаката на домакините и намери Патрик ван Аанхолт, който реализира.

До края на двубоя Уотфорд опита да стигне поне до точката, но не успя. В 74-ата минута Трой Дийни прати топката на сантиметри от дясната греда на Съндърланд, а в 86-ата Одион Игало отправи слаб удар към вратата на домакините, който не затрудни Джордан Пикфорд.

В други две срещи от кръга Мидълзбро победи Суонси с 3:0, а Уест Хем пречупи Хъл Сити с 1:0.

Мидълзбро спря серия от ве поредни загуби и е 14-и във временното класиране във Висшата лига с 18 точки. Суонси пък допусна трета загуба в последните си четири мача.

Отборът на Мидълзбро дръпна с 2:0 още до почивката с два гола на Алваро Негредо. Първо в 18-ата минута Негредо отправи хубав удар и реализира за 1:0, оставяйки Лукаш Фабиански безпомощен.

В самото начало на двубоя Виктор Валдес пък спаси вратата си след добро изпълнение на Гилфи Сигурдсон от Суонси.

Алваро Негредо бе точен за втори път в 29-ата минута на двубоя от дузпа.

След почивката Мартен де Рон покачи с брилянтен изстрел в 58-ата минута на 3:0 в полза на домакините, решавайки до голяма степен крайния изход от срещата.

В 67-ата Бенджамин Гибсон не бе достатъчно точен при изстрела си с глава за домакините, а пък в 86-ата Гилфи Сигурдсон прати топката край дясната греда на вратата на Мидълзбро.

В самия край на двубоя Фернандо Йоренте надскочи защитата на домакините и стреля не лошо, но Виктор Валдес се намеси навреме и резултатът остана 3:0.

Тимът на Уест Хем победи Хъл Сити с 1:0 и заема 13-ата позиция с 19 точки. Хъл пък е последен, 20-и в Англия с 12 точки в актива си.

Диомерси Мбокани пропусна златна възможност за Хъл Сити в 21-ата минута, след като удари греда, а три минути по-късно Хари Магуайър стрела опасно с глава, но стражът на Уест Хем спаси.

Хъл пропиля нов изгоден шанс в 60-ата минута, когато Андрю Робертсън получи отличен пас и стреля, но прати топката край дясната греда.

Победният гол за Уест Хем падна в 76-ата минута, когато Марк Нобър реализира от дузпа за 1:0. Гостите опитаха да предотвратят загубата, като в 87-ата Ахмед Елмохамади отправи удар с глава, но стражът на Уест Хем се справи, а в 90-ата Хари Магуайър стреля край дясната греда на домакините.