Главният съдия на мача Нотингам Форест - Ливърпул Пол Тиърни е трябвало да върне топката на домакините, малко преди да падне победния гол на мърсисайдци в деветата минута на продълженията. 

Ливърпул спечели с 1:0 гостуването си, а срещата приключи с хаотични сцени, тъй като Тиърни бе заобиколен от ядосаните домакините, което доведе до червен картон за члена на треньорския щаб Стивън Рийд. По-късно дори собственикът на клуба Евангелос Маринакис слезе на терена и потърси обяснение от съдията.

Пол Тиърни спря играта заради удар в главата на защитника на Ливърпул Ибрахима Конате, докато Нотингам атакуваше, а нападателят Калъм Хъдсън-Одой владееше топката. Играта обаче бе подновена от вратаря на Ливърпул, а малко след това се стигна и до гола на Дарвин Нунес. 

Правилникът гласи, че реферът трябва да върне топката на отбора, който я владее. Топката се връща на защитаващия вратар само ако последно е била в наказателното поле или последното докосване е било в наказателното поле. Само че тя бе извън, а Хъдсън-Одой я овладя на фланга. В същата ситуация играчи на Нотингам имаха претенции и за дузпа на Джо Гомес. В крайна сметка Пол Тиърни поднови играта като даде топката на Келъхър, където идва и неговата грешка.

Бившият съдия и сегашен анализатор на Нотингам Форест Марк Клатенбърг коментира ситуацията:

"Правилото гласи, че ако реферът спре играта, на което има право за нараняване на главата, топката трябва да се върне при отбора, който я владее. Нотингам Форест очевидно имаше притежание на топката. Те промениха правилото, защото не искаха спорни топки. Преди имаше играчи, които чакаха топката и замахваха с крака, което можеше да доведе до контузии, така че разбирам промяната в правилата. Но сега то гласи, че ако топката е извън наказателното поле и вие владеете топката, получавате обратно притежание", сподели той след срещата.

"В този решаващ момент Нотингам Форест бе с топката и можеха да спечелят време, за да стигнат до 0:0. Топката се върна към Ливърпул и те спечелиха корнер", допълва той, след което каза и какви ще са следващите му стъпки:„Ще говорим с PGMOL и Висшата лига и ще обсъдим правилния курс на действие в близко бъдеще“

Клатенбърг обясни, че не е успял да говори с Пол Тиърни след срещата: "Не, отидох да вляза в съблекалнята, но той не ни пусна."

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че Тиърни е взел същото решение срещу неговия отбор по-рано в мача.

"Това се случи точно по същия начин, както през първото полувреме, но обратното... Сега предполагам, че това е правилото. Разбирам гнева на Нотингам, разбира се... Случи се два пъти и беше процедирано по същия начин, така че наистина не виждам причината за дискусиите", коментира Клоп.