Английският Борнемут отправи запитване към Премиър лийг да „преразгледа” спорните ситуации, с които реферът – Джонатан Мос, се замеси при поражението на отбора от Шефийлд Юнайтед с 1:2. Полузащитникът Дан Гослинг довери, че Мос е показал „нулев респект” към отбора му и е длъжен да се извини, описвайки решенията му на „Брамал Лейн” като „ужасни”.

„Главният съдия не се справи. Даваше прекалено леки фаулове и направи два, три коментара към момчетата, които не помогнаха. Смятам това за крайно неуважително и нещата, които той каза. Не отива на рефер да говори на футболистите по този начин. Съдиите не показаха никакво уважение, а говорят за такова от старта на сезона”, каза Гослинг.

Борнемут е на две точки от зоната на изпадащите и призова Премиър лийг да разгледа решенията и действията на опитния арбитър. Гослинг заяви и какво точно е казал Мос на него и футболистите. „Коментарите дойдоха към мен и някои други момчета – той ни говореше за оцеляването ни и, че още сме там и може да изпаднем. Вашият отбор няма да се спаси – това ни каза той”.

30-годишният потвърди думите на рефера и добави: „Смятам, че трябва да се извини на целия клуб, след като това е отвратително”, заяви още Гослинг.