Световният гигант за производство на спортни стоки – Nike, обмисля да прекрати договора си английския Челси. Това се дължи на наложените вчера санкции на собственика на клуба Роман Абрамович.

Генералният спонсор на тима, компанията Three, вече прибягна до тази стъпка и временно прекрати контракта си. Очаква се логото на телекомуникационният бранд да бъде премахнато от екипите на Челси още за следващия мач на тима.

Още по темата:

Абрамович има 81 дни, за да продаде Челси

Тухел: Докато имаме фланелки и автобус, ще се борим

Прекратяването на мултимилионния 15-годишен договор с Nike би означавало пълен крах за лондонския клуб, твърдят експерти. Според контракта подписан между двете страни, Челси ще загуби приходи в размер на умопомрачителните 540 млн. паунда.

Очаква се и други спонсори на „сините” да преосмислят взаимоотношенията си с клуба.

На практика вчера клубът получи забрана да продава или купува нови футболисти, както и да подписва договори със свои юноши. Клубът пък вече няма право да продава билети за домакинските си мачове, което също бе едно от основните пера за приходи в клубната каса.

Челси получи специален лиценз от правителството на Великобритания, за да може да продължи участието си в първенството и турнирите в Англия.