Еди Нкетия продължи със своята впечатляваща форма за Купата на Лигата, след като наниза хеттрик във вратата на Съндърланд за крайното 5:1 за Арсенал в четвъртфинален мач от надпреварата. По този начин лондончани си осигуриха място сред последните четири в този турнир.

Нападателят откри отблизо, след като опит с глава на Роб Холдинг се озова при него, а малко след това Никола Пепе удвои на „Емиратс“. Всичко личеше, че Арсенал е установил контрол върху срещата, но „черните котки“ върнаха един гол минути след попадението на Пепе чрез Натан Броудхед, който с прехвърлящ удар намали пасива на Съндърланд.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Веднага след паузата обаче Нкетия завърши майсторски центриране на Нуно Тавареш за 3:1, а 22-годишният офанзивен футболист наниза третия свой гол за вечерта, преодолявайки вратаря Лий Бърдж. 18-годишният талант за Арсенал Чарли Патино получи минути в сряда вечер и дори реализира петия гол, след като се разписа в края на мача.

Гостите от Лига 1 опитаха да се противопоставят на своя опонент, но класата в отбора на Микел Артета указа влияние и логично Арсенал продължи в този турнир напред.

„Артилеристите“ ще разберат своя съперник за предпоследната фаза в сряда след изиграването на срещата между Тотнъм Хотспър и Уест Хем.