Отборът на Суонзи победи с 2:1 при гостуването на Уиган в двубой от 15-тия кръг на Чемпиъншип. Това е рекорден за клуба 9-ти пореден мач без загуба при гостуване, като точни за състава на "лебедите" бяха Нейтън Дайер и Сам Стърдиж. За домакините точен беше Кийфър Мур от дузпа. 

В 12-та минута Суонзи нанесе своя първи удар в мача и той се оказа голов. След комбинация по левия фланг косоварският атакуващ халф Берсант Челина намери Дайер на точката на дузпата и крилото не сгреши, за да изведе отбора си напред в резултата. 

Радостта на момчетата на Стив Купър обаче продължи само 9 минути. В 21-та минута беше отсъдена дузпа в полза на "латикс". Зад топката застана Кийфър Мур и той не сгреши, за да направи резултата 1:1. 

Двубоят не предложи оттам насетне твърде много вълнуващи моменти, като равенството изглеждаше като логичен резултата. Във втората минута на добавеното време обаче гостите откраднаха успеха. След контраатака Конър Робертс намери главата на младока Сам Стъридж и той не сгреши, за да направи резултата 2:1

Така Суонзи излезе временно поне на 1-то място в калсирането във второто ниво на английския футбол. Уигън, от своя страна, остана 18-ти.