Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е получил оферта от ръководството на Суонси да поеме отбора след уволнението на Пол Клемънт.

Суонси би шута на мениджъра си

Холандският специалист е безработен от края на сезон 2015/2016, когато бе уволнен от „червените дяволи”. През последните дни той отново се показа в публичното пространство, като разкритикува своя наследник на „Олд Трафорд” Жозе Моуриньо, че сега отборът играе дори по-скучен футбол.

Ван Гаал: Юнайтед е много скучен при Жозе

Защо Ван Гаал най-добре да си трае за Жозе и скуката...

Вестник „Дейли Мирър” твърди, че преговорите между „лебедите” и Ван Гаал са в ход, макар и предложението да не е най-изкусителното откъм финансовия аспект. Задачата на опитния треньор ще бъде една – да спаси Суонси от изпадане.  Към момента уелският клуб е на последното 20-о място във Висшата лига с едва 12 точки на сметката си. Първият тим над чертата – Стоук Сити – е само на 4 пункта разстояние, затова и шефовете искат да действат сега, преди да е станало прекалено късно.

Като специалист Ван Гаал няма особено богат опит по отношение битката за оцеляване. Той е ръководил редица топ отбори като Барселона и Байерн Мюнхен, с които никога не се е озовавал в подобна ситуация.