Суонси обърна Арсенал и по този начин стигна до победата в мача от 11-я кръг на Премиършип между двата отбора. „Лебедите” спечелиха с 2:1 на своя „Либърти”, въпреки че изоставаха в резултата към 74-та минута. Алексис Санчес даде аванс на топчиите в 63-та минута. Уелсците обаче направиха обрат само в рамките на три минути. Гилфи Сигурдсон изравни резултата в 75-та, а Бафетимби Гомис отбеляза втория гол в 78-та минута.

Суонси получи правото да изпълни опасен фаул в 10-та минута. Гилфи Сигурдсон центрира много опасно в наказателното поле на Арсенал, но Калъм Чеймбърс успя да избие топката с глава в корнер.

Домакините имаха доста основателни претенции за дузпа в 21-та минута, когато Вилфрид Бони  бе бутнат в гърба от Чеймбърс, но съдията Фил Дауд прецени, че няма основание да свири дузпа.

Футболистите на Суонси разиграха добре топката в 36-та минута и Марвин Емнес бе изведен сам срещу Войчех Шчесни, но холандецът стреля слабо и вратарят успя да спаси.

След добра комбинация в 44-та минута Дани Уелбек бе изведен сам срещу Лукаш Фабиански, но полският вратар успя да спаси и да избие топката в корнер.

В добавеното време на първата част Аарън Рамзи стреля опасно, но в страни от десния стълб на вратата на Фабиански.

Алексис Санчес стреля опасно в 47-та минута, но Фабиански успя да спаси.

Арсенал поведе в резултата в 63-та минута, когато след бърза контраатака Даниел Уелбек подаде към Алексис Санчес, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Суонси и успя да изпрати топката във вратата на Фабиански.

Суонси изравни резултата в 75-та минута. Гилфи Сигурдсон стреля от фаул и изпрати топката неспасяемо в горния десен удар на вратата на Арсенал.

„Лебедите” обърнаха развоя на срещата в 78-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Арсенал Бафетимби Гомис засече топката с глава и я изпрати във вратата на Шчесни.

Санти Касорла опита да изведе Тио Уолкът зад отбраната на Суонси в 88-та минута, но последният не успя да си спре топката и Лукаш Фабиански успя да улови.

Суонси вече е пети с 18 точки, като по този начин изпревари Арсенал. „Топчиите” са шести със 17 точки.