Отборът на Суонси буквално прегази Нотс Каунти в преиграването между двата тима от четвъртия кръг на ФА Къп.

„Лебедите“ не показаха никаква милост към по-скромния си противник и въпреки че в състава на мениджъра Карлос Карвлял личаха имената на играчи, които по-рядко попадат в сметките му, те се наложиха с 8:1. Първият двубой в Нотингам бе приключил при равенство 1:1, но днес нямаше и помен от добрата игра на тима от Лига 2 в първия мач.

Така Суонси ще има за съперник в следващата фаза на надпреварата бившия отбор на Карвалял Шефийлд Уензди.

Постигнатият днес резултат е абсолютен рекорд за отбора от Уелс в турнира за Купата на Футболната асоциация. До този момент „лебедите“ никога в цялата си история не бяха отбелязвали осем попадения в един мач.

Рекордната победа на Суонси в цялата му история обаче е в несъществуващия вече турнир за Купата на носителите на национални купи, където разбиват малтийския Слиема Уондърърс с двуцифрен резултат – 12:0.

Нейтън Дайър, който не се бе разписвал в последните две години и половина реализира два гола за Суонси. С толкова се отчете и нападателят Тамии Ейбрахам, а останалите бяха дело на Кайл Ноутън, Уейн Раутлидж, Томас Керъл и Даниел Джеймс, който вкара в официалния си дебют с екипа на „лебедите“.

Като че ли всичко в срещата е решено само в рамките на 85 секунди. Именно за такъв период паднаха първите две попадения в мача за Суонси дело на Ейбрахам и Дайър. Двамата се разписаха в 18-ата и 20-ата минути, а до почивката отново те, добавиха нови два гола. При резултат 3:0 в полза на домакините, Нотс Каутни все пак успя да реализира чрез Нор Хусин, но това бе всичко, което успяха да направят футболистите на Кевин Нолан в двубоя.

През второто полувреме на терена определено имаше един тим, който просто се забавляваше. Домакините реализираха нови четири безответни попадения, с които оформиха рекордния за тима резултат в турнира.

Кайл Ноутън започна серията в 53-ата минута, а четири по-късно Уейн Роутлидж направи 6:1. ПОследните две попадения в срещата бяха дело на Томас Карол, който се разписа с брилянтен удар и дебютанта Даниел Джеймс.

Тимовете на Хъдърсфийлд и Рочдейл, които отстраниха съответно БИрмингам с 1:4 и Милуол с 1:0.