Бившият футболист и мениджър на Ливърпул Греъм Сунес е пропуснал възможността да привлече Ерик Кантона в клуба преди трансфера на французина в Лийдс Юнайтед през 1992 година. Той му е бил предложен лично от Мишел Платини, но Сунес не е искал да увеличава броя на проблемните личности в съблекалнята.

"Играхме за Купата на носителите на национални купи и паднахме с 0:2 като гости, но като домакини ги бихме с 3:0. След мача Тери Литълууд, който ни наглеждаше багажите при пътувания, почука на вратата ми и каза, че отвън ме чака добър мой приятел, който иска да говори с мен. Питах го кой е той, каза Мишел Платини. Не бяхме кой знае какви приятели, бяхме се засичали по време на кариерите ни в Италия", каза Сунес в интервю за Скай Спортс.

"Той влезе и каза, че има играч за мен, който прави много проблеми във Франция, но е много талантлив и ще ни свърши работа. Отговорих му, че в момента в Ливърпул гася пожари и се опитвам да се разделя с играчи, които не искат да си ходят. Имах и други проблеми в съблекалнята, а той искаше да изпрати още една спорна фигура при нас", продължава Сунес.

"След това Ерик пристигна в Шефилд Уензди на проби, подписа с Лийдс и другото е история. Когато пристигна в Юнайтед, те имаха много млад отбор и тези млади момчета се нуждаеха от фигура като него. Някой, на когото се възхищават. Ерик със сигурност бе един от тях".

Кантона изигра 185 мача за Юнайтед и спечели четири титли на Англия./БТА