Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг предупреди Ливърпул да се подготви за „масивна реакция“, ако „гражданите“ отстъпят короната си на Висшата лига на тима воден от Юрген Клоп през този сезон.

Все по-неизбежното за Сити е на път да се случи и шампионът ще бъде детрониран. Ливърпул води с 25 точки на „гражданите“ и на „мърсисайдци“ са им нужни три победи, за да си осигурят короната след 30 години чакане.

Говорейки преди манчестърското дерби днес, Стърлинг призна, че Сити се е отказал от преследването на титлата през този сезон, но гарантира, че ще има отговор от тима.

„Ливърпул бяха далеч по-добри от всички отбори в първенството. Бяха последователни. Ето защо са на върха на Висшата лига“, сподели англичанинът пред Sky Sports.

“Ние се сгромолясахме, не спазвахме нашите стандарти, които знаем, че притежаваме. До края на сезона трябва да се опитаме да спечелим всеки един мач, каквото и да се случи. Титлата е в ръцете на Ливърпул и това трябва да се приеме“, добави Стърлинг.

На въпрос дали това е началото на една доминация на Ливърпул, крилото отговори: „Спечелихме първенството два пъти поред. В момента те печелят и водят в класирането. Сигурен съм, че в края на сезона аз и моите съотборници ще си тръгнем разочаровани и наранени, но ще бъдем готови за следващия сезон“, заяви крилото.

Водачеството на Ливърпул във Висшата лига е толкова значително, че удобно издържаха първото си поражение през сезона срещу Уотфорд с 0:3.

Фактът, че Манчестър Сити не успя да се възползва и да окаже натиск на „мърсисайдци“, бе допълнено и от Бернардо Силва, който заяви, че шампионите са хвърлили бялата кърпа твърде рано този сезон.

Но това не е оценка, приета от Стърлинг, който добави: „Не бих казал, че се отказахме твърде лесно. Футболът се отнася до инерция, инчове, ярдове, малките неща от самото начало на сезона. Наистина важен момент беше, когато Габриел Жесус вкара на Тотнъм, но голът беше отменен след разглеждане с ВАР. Тези малки неща оказват своето влияние“, каза още той.

„Вкарахме много късни попадения в първата ни спечелена титла. Това започна още в третия мач с Борнемут, където реализирах победното попадение. Имахме убеждението, че можем да спечелим мачовете, защото го бяхме правили толкова много пъти, не бързахме и чакахме своя шанс. Не бяхме най-добрите през този сезон, но имаше малки неща, които ни костваха късмета“, заяви Стърлинг.

Крилото говори и за предстоящото дерби с Манчестър Юнайтед:

„Всички знаят, че този мач няма да се различава от този, който изиграхме срещу Шефилд Юнайтед в сряда. Това е двубой, който трябва да спечелим. Да играеш на „Олд Трафорд“ не е лесна задача, но ще се борим до край“, заяви английският национал.

„Нямаме мотивацията да извадим Юнайтед от Топ 4, а да спечелим. Имат добър отбор. Формата им беше наистина добре в отделни моменти на сезона. Имаха и лоши мачове, но отново се връщат на верния път. Сега се справят много добре“, каза Стърлинг.

„Юнайтед е отбор, който може да победи всеки в лигата, така че трябва да бъдем максимално съсредоточени“, завърши крилото на Сити.