Рахийм Стърлинг не бърза да вземе решение относно бъдещето си, като според информациите той няма да седне на масата за преговори с Манчестър Сити до мачовете на Англия от Лигата на нациите през юни.

След спад в самочувствието и формата, английският национал показа добри игри в последните срещи на „гражданите“. Той навлиза в последната година от контракта си на „Етихад“, но според The Athletic няма да разговаря с ръководството на клуба до лятото. Според информациите, Стърлинг иска да продължи кариерата си в Сити, но иска уверения, че ще играе по-често в мачовете на тима.

Докато той изигра 47 двубоя във всички турнири този сезон, нападателят на Сити влезе късно от резервната скамейка и в двата мача при драматичното отпадане на тима от полуфиналите на Шампионска лига от Реал Мадрид. На 27 години той иска да бъде въвлечен в големите мачове и според The Athletiс „ако напусне Сити, неговата цел ще бъде да се присъедини към един от най-титулуваните отбори в Европа“. Арсенал и Тотнъм са склонни да го привлекат в редиците си, но изданието добавя, че самият играч няма особено желание да преминава в един от лондонските тимове.

Стърлинг е концентриран върху последните два мача от сезона на Висшата лига. Сити са в полпозишън за четвърта титла в последните пет кампании, като се нуждаят от четири точки срещу Уест Хем и Астън Вила, за да си гарантират трофея, без значение от това, което направи Ливърпул в оставащите си срещи. След края на сезона Стърлинг ще премести фокуса си върху квартета от мачове на Англия в Лигата на нациите – на два пъти срещу Унгария, и по веднъж с Германия и Италия. Впоследствие ще преговаря и с клуба си за своето бъдеще.