Звездата на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг не скри радостта си от спечелената шампионска титла на Англия за сезон 2018/2019, която стана факт след последния 38-и кръг и луда гонитба с бившия му тим Ливърпул. Английският национал заяви, че именно заради мигове като този е преминал при „гражданите” и заяви, че манталитетът на мениджъра Хосеп Гуардиола е най-добрият.

Отличен сезон за Ливърпул завърши с победа, но титлата остана мираж

24-годишният футболист изпрати изключително плодотворна кампания, в която допринесе със 17 гола и 12 асистенции за триумфа в първенството. Той беше и главният претендент от лагера на Сити за наградата Играч на сезона, която отиде при защитника на Ливърпул Върджил ван Дайк.

„Просто съм радостен. Точно заради това дойдох в този клуб – за да печеля трофея и да изживявам подобни мигове”, заяви Стърлинг, който не е особено обичан в Ливърпул след начина, по който провокира продажбата си.

Гуардиола вече с 26 трофея в треньорската си кариера

„Имаме мениджър тук, неговият манталитет е най-добрият. Той винаги мисли само за печелене на трофеи. С тази мисъл той ни ръководи. Доволен съм, че имам шанс да се уча и печеля тук.”

„Като наставник той разполага с множество играчи на всеки един пост и всички се конкурират един друг. Никой не може да се чувствам комфортно, защото другият е готов да грабне шанса си. Като например Рияд Марез днес (алжирецът записа гол и асистенция при 4:1 над Брайтън – б.р.). Той не играеше много напоследък, но аз знаех, че днес ще вкара гол.”

„Това беше един чудесен сезон, който дойде след трудно Световно първенство (Англия и Рахийм Стърлинг се класираха четвърти – б.р.). Надявам се през следващия сезон да се справя и още по-добре”, завърши Стърлинг.