Нападателят на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг пожела да разбере къде е логиката зад тенденцията белите бивши играчи да си осигуряват далеч по-добри мениджърски позиции в сравнение с чернокожите им колеги. 

Крилото на "гражданите" се включи в превърналата за пореден път в изключително актуална през последните седмици тема за расизма и расовото равноправие. Той отбеляза, че на най-високото ниво в мениджърската професия продължава да липсват представители на афро-американската раса. 

"Ще ви дам пример от треньорските среди. Имате Франк Лампард и Стивън Джерард от една страна, а от другата - Сол Кембъл и Ашли Коул. Всички имаха страхотни кариери в Англия, всички си изкараха по едно и също време треньорските сертификати, но двамата чернокожи представители получиха нискоразредните мениджърски позиции", започна Стърлинг. 

"Има над 500 играчи в лигата, от които около 1/3 са чернокожи, но на мениджърските позиции нямаме никакво представителство. Време е да предприемем действия по случая, а не само да говорим и да дебатираме", завърши английският национал.