Рахийм Стърлинг твърди, че е бил „бесен“ от отношението към него от Манчестър Сити по време на края на кариерата му на "Етихад". Английският национал напусна Сити след седем години в клуба, за да се присъедини към Челси в сделка за £47,5 милиона.

И сега 27-годишният футболист разкри подробности за напускането си от Сити.

Говорейки пред "Скай Спортс", новото попълнение на Челси, каза:

„Всеки иска да се чувства желан, във футбола не е по-различно. Когато играете с цялото си сърце, жертвате някои от рождените дни на децата си и след това се отнасят с вас по определен начин, това е разочароващо. По това време бях бесен, но това е в миналото и мога да се съсредоточа само върху настоящето, което е сега, тук в Челси, и възможността, която имам тук, да изляза и да покажа талантите си още веднъж."

На въпрос за факторите, които са довели до напускането му, Стърлинг сподели:

„Недоразумения, изтичането на договора ми. Беше жалко да видя как свърши накрая, защото прекарах страхотно там.

„Като играч винаги искаш да даваш всичко от себе си и да помагаш на отбора си, но когато мислиш, че нещата не вървят както трябва, това винаги е разочарование. Ако не си щастлив от футбола си, трябва да потърсиш други възможности да си върнеш това щастие и точно това направих. Беше подходящият момент да продължа напред. Не бих останал част от нещо, за което знаех, че не мога да дам всичко от себе си. Сити е фантастичен клуб, това е клуб, който печели много трофеи, това е клуб, който помогна значително за моето развитие през последните няколко години, но идва момент, когато трябва да помислиш за себе си, какво е най-добро за вас и какво искате за бъдещето. Това е единствената причина да съм тук, в Челси.“ - завърши Стърлинг.