Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг призна, че е изключително щастлив, че е подписал нов договор с клуба, който ще го задържи на "Етихад" до лятото на 2023-та година. Предишният контракт на английския национал с "гражданите" изтичаше през 2020, но ръководството успя да постигне договорка с него и да си осигури услугите му за следващите пет години.
 
"Развитието ми тук е страхотно, още от първата минута разбрах, че това е точното място за мен. Идването ми в Сити се отплати и съм много благодарен. През всеки следващ сезон искам да се представям по-добре, искам да се развивам и да ставам по-добър. С условията, които имаме тук, няма причина това да не се случва. Треньорският екип и футболистите създават перфектната атмосфера за развитие", коментира Стърлинг, след като подписа новия си договор.
 
23-годишният Стърлинг премина в Манчестър Сити от Ливърпул през 2015-та година срещу 49 милиона паунда, като вече има на сметката си 48 гола в 151 мача със светлосиния екип. Англичанинът бе с основна заслуга за страхотното представяне на "гражданите" през миналия сезон, като отбеляза общо 23 гола във всички турнири. От началото на тази кампания крилото има 7 гола и 5 асистенции, а утре той ще се опита да увеличи тази сметка в дербито с Манчестър Юнайтед на "Етихад".