Английският национал Рахийм Стърлинг е поредният играч с травма в тима на Челси, оплака се мениджърът на лондончани Греъм Потър.

28-годишният нападател е получил удар по време на тренировка и е под голяма въпросителна за гостуването в събота на Уест Хям. Стърлинг се присъединява към нападателите Кришчън Пулишич и Армандо Броя, както и към халфа Н'Голо Канте и вратаря Едуар Менди, които са сред тези в лазарета.

"Рахийм получи удар по време на тренировка в коляното. Ще го прегледаме и ще видим дали ще може да играе утре. Добрата новина е, че Уесли Фофана и Денис Закария вече тренират с първия отбор. Матео Ковачич също поднови занимания, но за него още е твърде рано за игра", каза Потър на пресконференцията преди двубоя с "чуковете".

Нападателят Жоао Феликс, който изтърпя наказание от три мача за червен картон, е на линия за двубоя.

"Той е играч, който може да направи разликата. Трябва обаче да му помогнем да се интегрира в състава и той да разбере какво се опитваме да постигнем. Знаците за това са много положителни", допълни Потър, чийто състав няма победа като гост в първенството от октомври месец насам.

Той бе попитан и за състоянието на Пиер-Емерик Обамеянг, който не бе включен в групата на тима за двубоите от Шампионската лига. Според пресата габонският нападател иска да напусне "Стамфорд Бридж".

"Той се държи като професионалист и не спира да подкрепя съотборниците си. Докато той е тук, очаквам да прави точно това - да тренира добре и да се държи добре", коментира Греъм Потър.

Автор: Георги Крумов/БТА