Рахийм Стърлинг се присъедини към Челси от Манчестър Сити миналото лято, но преживява труден първи сезон на "Стамфорд Бридж". "Сините" се борят за постоянство под ръководството на Греъм Потър и атакувацщият футболист вече няма гарантирано титулярно място след новите попълнения, които акостираха в Лондон. Имаше спекулации, че Стърлинг може да напусне в края на кампанията, но тези слухове бяха опровергани от лагера на крилото.

"Стърлинг не е изразил НИКАКВО недоволство от Челси и след като обвърза дългосрочното си бъдеще новия си отбор това лято, няма да има преразглеждане на позицията му през предстоящия трансферен прозорец. Той очаква с нетърпение да надгради успеха от предишните сезони", написа представителят на Стърлинг Кели Хогарт в Туитър.

Очаква се Челси да напусне през лятото, като играчи като Матео Ковачич, Кристиан Пулишич, Калиду Кулибали и Пиер-Емерик Обамеянг са склонни да напуснат. Стърлинг изглежда желае да остане, но е изправен пред засилена конкуренция за място в атаката след пристигането на играчи като Михайло Мудрик и Нони Мадуеке. Очаква се Челси също да привлече Кристофър Нкунку от РБ Лайпциг през летния трансферен прозорец.